Wave Running
ΕΛ | EN
Τρέχοντας στο κύμα

Test run - 28km

Την περασμένη Κυριακή βρέθηκα στην παραλία των Αβδήρων, στο σημείο εκκίνησης των 28χλμ για να σημειώσω τυχόν αλλαγές για την φετινή διοργάνωση μετά από τις μεγάλες πλημμύρες των προηγούμενων ημερών που σημειώθηκαν στην περιοχή. Όπως έχουμε αναφέρει και παλιότερα, το πεδίο αυτό συνεχώς μεταβάλλεται. Τα καιρικά φαινόμενα επιφέρουν αλλαγές, πόσο μάλλον μια μεγάλη πλημμύρα.


 
Επέλεξα να  τρέξω βράδυ με πανσέληνο και συνθήκες παρόμοιες με αυτές που θα έχουμε στις 28 Ιουλίου αν ο Ποσειδώνας έχει κέφια!
Άφησα τα παπούτσια στο αυτοκίνητο και ξεκίνησα με τον φακό στο κεφάλι, μιας και το φεγγάρι ακόμα δεν φαινόταν στον ορίζοντα.

Για τα πρώτα χιλιόμετρα είχα παρέα τον  Έκτορα που ευτυχισμένος έτρεχε προς κάθε κατεύθυνση και δίπλα του έμοιαζα ότι πήγα για αργό περπάτημα!
Λίγα χιλιόμετρα πριν τον Νέστο προσπέρασα μεγάλους κορμούς δέντρων που ξέβρασε η θάλασσα, δείγμα πως οι πλημμύρα στις 28 Ιουνίου ήταν ιδιαίτερα έντονη!
Σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες και το ρολόι να δείχνει 00:20, συναντήσαμε τη Ραλού στο 14ο χιλιόμετρο. 


 
Το ολόγιομο φεγγάρι φώτιζε πλέον τον δρόμο και με σβηστό φακό συνέχισα μόνος προς το Δέλτα. Τα επόμενα ερημικά χιλιόμετρα ήταν ξεχωριστά! Μια αγριόγατα με τους χαρακτηριστικούς δακτύλιους στην φουντωτή ουρά της διέκοψε ευχάριστα την απόλυτη μοναξιά.
 
Σύντομα έφτασα στις εκβολές, αδιαβροχοποίησα τον ασύρματο και τα υλικά και ξεκίνησα για την απέναντι όχθη. Είναι δύσκολο να εκτιμήσεις την ένταση της ροής και σκέφτεσαι πως αν σε παρασύρει χρειάζεται να δείξεις ψυχραιμία. Δεν κολυμπάς αντίθετα στο ρέμα, δεν πας κόντρα στη φύση. Κάπου στο μέσο του ποταμού, συλλογίστηκα τη δύναμη της.

Χρειάστηκα περίπου 15’ για να διασχίσω τον Νέστο και ενημέρωσα με τον ασύρματο ότι όλα πήγαν εντάξει. Σύντομα διαπίστωσα ότι το ποτάμι είχε "φάει" την αμμουδερή παραλία και για τα επόμενα 600μ. έπρεπε να περπατήσω στο νερό. Την ημέρα του αγώνα η διάσχιση των εκβολών θα γίνει με βάρκες.

 
Συνέχισα για την Κεραμωτή και σκεφτόμουν πως τα πλεονεκτήματα κατά τη νύχτα είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Η αφυδάτωση είναι πολύ μικρότερη από μια ζεστή ημέρα του καλοκαιριού και τα κύματα  χαμηλότερα, έως ανύπαρκτα. Η θάλασσα, ειδικά  τις ημέρες που το φεγγάρι είναι γεμάτο, “τραβιέται” και αφήνει περιθώριο για τρέξιμο στη σφιχτή άμμο.


 
Με σταθερό πάτημα και χαμηλότερη θερμοκρασία το τρέξιμο γίνεται ευχάριστο και δημιουργούνται συνθήκες για έναν ευχάριστο και γρήγορο αγώνα.
Βέβαια, στα τελευταία χιλιόμετρα, συνειδητοποιείς πως στο WAVE running μεγαλύτερη σημασία έχει η συμμετοχή και η εμπειρία παρά η επίδοση…

Μπορεί να μην είχε εθελοντές, σταθμούς, βάρκες, ζωντάνια αλλά είχε μια παγωμένη μπύρα για το κλείσιμο! 

Ηλίας Γερμαντζίδης 
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
0
0
0
D
0
0
H
0
0
M
Ημ. αγώνα: 27/07/2019
ΒΑΣΙΚΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
PHOTOGALLERY
ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Προβολή Waverunning σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους
WAVE RUNNING
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ